Ga naar onze Facebook-pagina

Schilderen - Acrylverf ‐Mediums en Vernissen

Amsterdam Acrylvernis 113 High Gloss 250ml

 
Amsterdam Acrylic Varnish 250ml 113 High Gloss Hoogglans
Bescherm je werk tegen stof, vuil en andere invloeden van buitenaf met Amsterdam acrylvernissen. Laat je werk lang mooi blijven en geef het de bescherming die het verdient. Amsterdam vernissen zijn er in spuitbussen en flessen en zijn verkrijgbaar in matte, satijnen, glanzende en hoogglanzende afwerkingen. Deze vernissen zorgen voor een duurzame, flexibele, verwijderbare en niet vergelende afsluiting van niet alleen acryl-, maar ook olieverfschilderijen!

Voordat je vernis aanbrengt, moet je rekening houden met het volgende:
Zorg ervoor dat de vernis en je schilderij tijdens het aanbrengen en drogen op kamertemperatuur zijn. Als dat niet het geval is, kan er een witte waas op je werk ontstaan, omdat temperatuurwisselingen condensatie onder de vernislaag kunnen veroorzaken.
Als je de matte of satijnen vernis uit een fles gebruikt, moet je deze voor gebruik zeer goed schudden. Breng de vernis in één richting aan met een kwast, zodat je een mooi egaal oppervlak krijgt.
Zorg ervoor dat je de vernis uit een fles in slechts één laag aanbrengt. Meerdere lagen kunnen leiden tot onregelmatigheden in glans.

Aanbrengen wanneer de verflaag volledig gedroogd is (4 tot 5 dagen bij normale laagdikte)
Goed schudden voor gebruik
Aanbrengen met penseel in één laag en in één richting
Droogt in een paar uur
Vergeelt niet
Kan verdund worden met terpentine
Maak penselen schoon met terpentine
Ontvlambaar (in spuitbus: zeer licht ontvlambaar)
Droge vernislagen kunnen worden verwijderd met terpentine